Kawa Brazylia Santos
Brazylia
Niska
Niska
Kawę charakteryzuje słodkawy, łagodny, delikatnie czekoladowy smak. Ma niską kwasowość i niską zawartość kofeiny.
Kawa Dominikana
Dominikana
Niska
Średnia
Kawa o bardzo subtelnym, pozbawionym goryczy smaku ale wyraźnym aromacie. Ma lekko pomarańczowy, słodkawy posmak.
Kawa Honduras
Honduras
Niska
Średnia
Kawa charakteryzuje się wyraźnym, mocnym karmelowym smakiem i intensywnym aromatem. Ma niską kwasowość i średnią zawartość kofeiny.
Kawa India Plantation AA
Indie
Średnia
Niska
Kawa India Plantation AA to średnio palona kawa ekologiczna uprawiana na czystych rejonach półwyspu indyjskiego.
Kawa Kenia Superstar AA
Kenia
Duża
Duża
Kawę charakteryzuje znakomity winny aromat i owocowe akcenty smakowe. Ma wysoką kwasowość i bardzo dużą zawartość kofeiny.
Kawa Kolumbia Excelso
Kolumbia
Średnia
Duża
Kolumbia Excelso jest kawą o intensywnym, wytrawnym aromacie i lekko kwaśnym owocowym smaku z wyraźną nutą słodkich dojrzałych owoców.
Kawa Papua Nowa Gwinea Mawari
Papua Nowa Gwinea
Niska
Średnia
Kawa w Nowej Gwinei uprawiana jest od niedawna z ziaren pochodzących ze światowej sławy plantacji na terenach Blue Mountain na Jamajce.
Kawa PERU HB
Peru
Niska
Niska
Najwyższej klasy ziarna rosnące w rejonie Chanchamayo. Charakteryzuje się łagodnym maślanym smakiem z nutką wanilii i orzechów oraz delikatnym kwiatowym aromatem.
Kawa Robusta Indie Cherry AA
Indie
Niska
Wysoka
Jest to najlepszy rodzaj ziarna robusty na świecie. Kawa ma niską kwasowość i bardzo wysoką zawartość kofeiny. Idealna do espresso.
Kawa Rwanda Bourbon
Rwanda
Niska
Średnia
Organicznie uprawiana i ręcznie zbierana kawa z Rwandy poddawana jest mokrej obróbce. To wszystko składa się na cytrusowo, cynamonowo, orzechowy smak.